Podrobili jsme podlahu CERAMIN Zkoušce. Tahle to dopadlo

https://www.room-up.de/magazin/produktvorstellung/classen-neo-2-0/

Designová podlaha CERAMIN je mimořádně robustní a odolná s minerálním jádrem z desek Ceramin®. Podlahová krytina neobsahuje PVC a škodlivé látky a je také ekologická a 100% recyklovatelná. Další výhodou je jeho voděodolnost, která umožňuje instalaci v koupelnách nebo kuchyních. Díky svým všestranným vlastnostem je CERAMIN označován jako designová podlaha pro celý domov. Je odolná proti tlaku, odolná proti opotřebení v předsíních a vstupních prostorách a díky svým tepelně-technickým, hygienickým a ekologickým vlastnostem se ideálně hodí i do obytných prostor, jako jsou obývací pokoje, dětské pokoje a ložnice.

CERAMIN je robustní a odolnou univerzální podlahovou krytinu pro celou domácnost a středně frekventované komerční prostory, ale splňuje skutečně to, co slibuje? Rádi bychom to zjistili a otestovali jsme pro vás CERAMIN na základě pěti různých testů. Abychom mohli ověřit robustnost konstrukčního podlaží, navrhli jsme pět testovacích metod.

Nejprve jsme podlahu otestovali tak, že jsme na ni upustili láhev minerální vody. Za druhé zkontrolujeme rozměrovou stabilitu a zbytkový otisk nosné desky několika údery kladivem do podlahy. Za třetí testujeme jeho vhodnost pro kolečka židlí pomocí kancelářské židle a poté testujeme jeho odolnost proti poškrábání pomocí malých oblázků. A konečně v testu číslo 5 testujeme odolnost podlahové krytiny Classen proti vodě. Zde jsme nechali kávu na podlaze 48 hodin zaschnout, abychom viděli, co se stane s povrchem a kliknutím.

1.Zkouška pádu - nárazové namáhání


Určitě není neobvyklé, že při přenášení náhle spadne na zem nějaký předmět, například sklenice nebo láhev. V našem prvním testu, testu pádem, chceme jednoduše zjistit, co se stane, když plná láhev minerální vody spadne na zem z výšky přibližně jednoho metru.

Na podlaze není po nárazu vůbec nic vidět. Na podlaze nejsou žádné promáčkliny ani škrábance.

2. kladívková zkouška - tlakové zatížení

Při druhé zkoušce, zkoušce kladivem, jednoduše vyzkoušíme tlakové zatížení podlahy několika údery kladivem. Zde chceme jednoduše vyzkoušet, jak robustní podlaha skutečně je.

Co se stane, když na CERAMIN udeříte kladivem?

Kupodivu ani zde nejsou na podlaze vidět žádné škrábance, rýhy nebo promáčkliny. Přestože jsme kladivem udeřili o podlahu, CERAMIN i zde ukazuje své velmi robustní vlastnosti.

Ani po úderu kladivem nedošlo k poškození designové podlahy.

3. test koleček židle

Další test, test koleček židle, se týká testování vhodnosti židle CERAMIN při použití jako kancelářské židle. Za tímto účelem jsme několikrát přejeli po podlaze obyčejnou kancelářskou židlí s kolečky typu W.

Dochází při použití koleček židle u podlah CEREAMIN k oděru?

Po testu podlaha opět nevykazuje žádné známky používání ani škrábance. Židle je bez problémů vhodná do domácí kanceláře, pokud jsou použita správná kolečka. Je důležité mít na paměti, že existují dva různé typy koleček pro židle: Typ W pro textilní podlahy, jako jsou koberce, a typ H pro tvrdé podlahy, jako jsou vinyl, laminát nebo parkety, které byste měli použít.

Žádné škrábance od koleček židle

4. scratch test

Čtvrtý test je opět zcela běžný každodenní test; komu se nestalo, že by se mu při chůzi v podrážce boty zasekl malý kamínek a táhl ho za sebou? V testu poškrábání chceme zjistit, jak moc se podlaha v této každodenní situaci poškrábe. Přestože je podlaha CERAMIN opatřena velmi odolnou vrstvou proti opotřebení, která má omezit výskyt škrábanců, jak víme, žádná podlaha není zcela chráněna před poškrábáním. Při testu jsme na podlahu položili oblázky a štěrk a jezdili po ní botami.

Vznikají na podlaze škrábance?

Podlaha, stejně jako každá jiná podlahová krytina, není zcela chráněna před poškrábáním.

Stejně jako všechny ostatní podlahové krytiny není ani podlaha CERAMIN zcela chráněna před poškrábáním, zejména při chůzi v botách a při rozsypání drobných kamínků, jako jsou oblázky nebo štěrk. Tento nedostatek je však zcela normální, protože žádná podlaha není zcela odolná proti poškrábání, které mohou způsobit drobné kamínky a střepy.

Abyste zabránili poškrábání, měli byste do vstupní části umístit rohožku zachycující nečistoty nebo si v bytě předem vyzout boty. Alternativně mohou pomoci i tzv. "čisté zóny".

5. zkouška vlhkosti

Protože je podlaha CERAMIN voděodolná a lze ji bez obav položit v kuchyni nebo koupelně, vyzkoušeli jsme ji v našem posledním testu, abychom zjistili, jak se bude chovat, pokud se na ni vylije tekutina. Za tímto účelem jsme na podlahu vylili kávu a nechali ji 48 hodin nasáknout.

Jak reaguje konstrukční podlaha na kapaliny?

Závěr:
I po dlouhém působení 48 hodin lze skvrnu z podlahy bez problémů odstranit. Nemuseli jsme ani používat čisticí prostředky, jen vodu. Také se nic nestalo, zejména na povrchu a na klikových kloubech. Podlaha nebyla zasažena, nenatekla a stále vypadá zcela normálně.

Po vstřebání kapaliny nelze zjistit žádné poškození.

Skvrnu od kávy lze snadno odstranit bez použití čisticího prostředku

6. Náš závěr o CERAMINu

Po našich pěti dokončených testech s podlahou CERAMIN můžeme říci, že podlaha je rozhodně robustní konstrukcí, která toho hodně vydrží. Je například chráněn proti nárazovému namáhání při pádu předmětů i proti tlakovému zatížení. Kolečka židle nemají žádný negativní vliv na povrch a CERAMIN nepoškodí ani vlhkost. Pozor byste si měli dávat pouze na malé kamínky, které by mohly podlahu poškrábat.

Podle nás je Classen CERAMIN Encore SPC vhodný pro všechny soukromé prostory a můžete jej bez obav používat ve vlhkých místnostech, jako jsou koupelny nebo kuchyně. Do komerčních prostor doporučujeme CERAMIN Universe v zátěžové třídě 34.