Stylové, robustní, praktické, cenově dostupné: Ceramin je dokonalou alternativou keramických obkladů a dlažeb z přírodního kamene.

CERAMIN je vyroben z přírodních minerálů a je 100% recyklovatelný.

Ceramin vytvořila skupina Classen zcela novou kategorii podlah. Tato zdravá a stoprocentně recyklovatelná alternativa keramických obkladů a dlažeb a přírodního kamene ušetří díky použití recyklovaných materiálů několik tisíc tun CO2 ročně. Což také činí podlahy a obklady mimořádně atraktivními pro kutily a řemeslníky: Ceramin je poměrně tenký, výrazně lehčí než keramické obklady, a proto se velmi snadno pokládá. Nová kolekce bude představena koncem září u příležitosti veletrhu keramiky a koupelen Cersaie v Boloni, ale již nyní ji lze zakoupit u vybraných specializovaných prodejců. 

Rychlá renovace se zdravým bydlením, recyklovatelnými a robustními obklady a dlažbami

Obklady Ceramin vyrábí a průběžně vyvíjí skupina Classen.  Skládají se téměř výhradně z přírodních minerálů a zcela nezávadného polypropylenu, který obsahuje vysoký podíl recyklátů. Ceramin je však mnohem víc než "jen" alternativa ke klasickým materiálům, která šetří zdroje. Díky vlastnostem materiálu jsou podlahy a obklady praktické a snadno se zpracovávají. Například dekory XXL váží navzdory svým rozměrům 2,55 x 1,20 metru pouhých 15 kilogramů, takže jsou výrazně lehčí než keramické dlaždice, a jejich pokládku zvládne jeden člověk sám.

Připojte se k našim  zákazníkům a získejte výhody

Chcete získát tyto výhody: bezplatnou konzultaci, e-katalog, rady ohledně nákupu podlah, slevy na nové dekory a slevový kód 15% na nákup čistících prostředků na údržbu podlah. Stačí kliknout na tlačítko a vyplnit formulář pro přihlášení.

Minimální nároky na renovaci díky napojení na stávající dlaždice

"Vzhledem k vlastnostem výrobku je pro nás Ceramin vlastně zcela novou kategorií obkladů," říká Stefan Müller, jednatel společnosti "Müller - die Badgestalter" a člen SHK eG. "Dlaždice Ceramin vytvářejí příjemný pocit z bydlení. Povrch je teplejší než u keramiky nebo kamene a dekory dodávají autentický vzhled přírodního kamene." Nejdůležitější je, že obklady Ceramin jsou navrženy pro snadnou a rychlou pokládku. "Obklady Ceramin se snadno udržují, protože nemají žádné spáry, pouze odkryté hrany," dodává Müller. Obklady jsou k dispozici se systémem pero a drážka a s rovnými hranami pro tradiční spáry obkladů. Lze je pokládat bez prachu a hluku, flexibilně je upravovat pomocí řezacího nože a mají velmi krátkou dobu schnutí. A co je nejdůležitější, lze je použít i na staré, již existující obklady. Nároky na renovaci kompletních koupelen nebo jednotlivých mokrých prostor jsou tak minimální. 

Obklady Ceramin jsou rozměrově zcela stabilní. To znamená, že jsou rozměrově stálé, odolné proti UV záření a vodotěsné. Kromě toho je jejich protiskluznost (klasifikační skupina R10/B) shodná s jinými vysoce kvalitními keramickými obklady a dlažbami z přírodního kamene. Obklady Ceramin lze snadno čistit všemi běžně dostupnými čisticími prostředky.

Vyrobeno v Německu: Ceramin - dokonalá recyklace a upcyklace

Ceramin se vyrábí v Německu. Vzorec a výroba byly patentovány společností Classen Group. Složení bylo vyvinuto ve vlastní režii, takže nad všemi složkami je 100% kontrola. Ceramin se skládá především z přírodního minerálního plniva a polyolefinů, především polypropylenu (PP).  Více než 60 % obsahu plastů v Ceraminu® již tvoří recykláty. Toto využití recyklátů (130 000 tun/rok) šetří skupině Classen Group více než 30 000 tun CO2 ročně. Jako člen Circular Plastics Alliance tak aktivně přispíváme k plnění klimatických cílů EU.

Výrobky Ceramin jsou navíc stoprocentně recyklovatelné. Nákup se tak stává vědomým rozhodnutím pro neznečištěnou budoucnost současných i budoucích generací.